Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.
Co-schappen
Kies je voor een keuzecoschap of oudste coschap?
Je kunt bij alle faculteiten geneeskunde een coschap in ons unieke specialisme volgen. Biedt een faculteit het niet aan, dan regelen wij dit voor je!
Keuzecoschap
Een keuzecoschap duurt tenminste drie, maar liever zes weken. Hierin maak je kennis met onze ontwapenende en medisch interessante doelgroep. We besteden aandacht aan je communicatie met patiënten van verschillende ontwikkelingsniveaus en aan de samenwerking met andere behandeldisciplines. Ook leer je zorgvuldig af te wegen wat voor elke unieke patiënt de beste behandeling is. Dat is kennis waar je veel aan hebt, ook als je later een ander vak kiest.
Je ontdekt hoe breed het werkgebied van de Arts VG is en welke zeldzame aandoeningen bij deze patiënten veel voorkomen. Je neemt deel aan MDO’s, voert familiegesprekken en kunt mogelijk een RM-zitting voorbereiden en bijwonen. Je verdiept je in een casus, met de ingewikkelde puzzel van symptomen, signalen en observaties die onze cliënten bieden.
Oudste coschap
Denk je erover om voor dit prachtige vak te kiezen? Volg dan een oudste coschap. Gedurende twaalf tot zestien weken krijg je meer verantwoordelijkheid en behandel je je eigen patiënten. Uiteraard onder supervisie van een ervaren arts VG of aios. Je kunt soms deelnemen aan specialistische ‘buitenpoli’s’ (zoals over specifieke syndromen of slaapproblematiek) of aan een medicatiereview. Je kunt ook gesprekken voeren met een manager over de financiering van zorg of meewerken op het spreekuur van een epileptoloog, psychiater of klinisch geneticus.
Uiteraard neem je deel aan de onderwijsactiviteiten op locatie, zoals refereerbijeenkomsten, farmacotherapieoverleg en nascholingsavonden. De AVG-opleiding biedt regelmatig een digitale onderwijsbijeenkomst aan voor alle co’s in de gehandicaptenzorg.
Waar doe je een coschap arts VG?
Een oudste coschap doe je aan een van onze opleidingsinstellingen. Zij hebben ervaring met het opleiden van (aankomend) artsen. De locaties liggen verspreid over het hele land. In overleg met jou kijken we wat bij je past en waar plaats is.
Bekijk hier in 1 minuut een filmpje over het vak van de arts VG.
Meer informatie lees je hier in ons informatiepakket.
Heb je interesse, en wordt het coschap niet bij je eigen faculteit aangeboden? Stuur dan een mailtje aan avgopleiding@erasmusmc.nl